נגע בבשר ואכל פרווה – האם ממתין שש שעות

שאלה:

שלום הרב,
אם נגעתי בבשר קפוא/לא קפוא ואז לאחר מכן אכלתי לחם.(נניח שלא נטלתי ידיים בין לבין כי על הלחם כבר נטלתי קודם לכן).
אני בשרי

תשובה:

לא. חיוב ההמתנה שהוא דרבנן, נאמר רק כאשר אדם באמת אוכל משהו בשרי, בכוונה תחילה, אפילו אדם שהשתמש נניח בכף בשרית שיש עליה מעט רוטב בשרי ולקח איתה נניח אורז, ודאי לא יאכל אורז זה עם חלב, אבל אין חיוב המתנה אחר כך שש שעות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני נתקלתי במקרה דומה, ואני מבין מכאן שהידיים שלא רחוצות מהבשר, לא מעבירות את הבשריות ללחם.

    ואם נלקח אורז בכף עם מעט רוטב בשרי, אחרי אכילת האורז, אין חובה לחכות 6 שעות.

    האם יש שיעור זמן שאותו כן יש לחכות, או שאין צורך לחכות בכלל, ורק לשטוף את הפה, ואפילו גם שטיפת לא לא מחויבת.?