המתנה בין בשר לחלב לאחר ניתוח קיצור קיבה

שאלה:

שלום הרב, אשתי שתחי' עברה ניתוח קיצור קיבה מסוג מיני מעקף, כתוצאה מכך ולפי תיאור הניתוח חתכו את הצינור המתחבר לקיבה וחיברו אותו לשער התחתון של הקיבה ובכך ביצעו מעקף. כל מה שנכנס ישר יוצא.
השאלה לגבי הלכות בשר חלב, האם עליה להמתין 6 שעות בין בשר לחלב? או שמנהג חדש עליה ליצור.

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום לחלק. אינני יודע מה בדיוק עושים בניתוח הזה, אבל ברור לי שעדיין האוכל מתעכל אצלה, שהרי אחרת הוא לא היה זן אותה, העיכול נצרך כדי שהגוף יוכל לקבל את כל מה שהוא צריך, וממילא יש לה את כל הדינים הרגילים.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא משנה כלום כי כל הענין של ההמתנה זה בגלל טעם הבשר הנמשך בפה לשיטת רש"י או לבשר שבין השיניים לשיטת רמב"ם ושלמעשה חוששים לדעת שניהם עיין יורה דיעה סימן פ"ט