שאלה:
בס"ד
שלום רב
מתי צריך לעשות הפרשת חלה ? רק כשרוצים לעשות בצק לחלות /לחם ? או גם עדמכינים בצק לעוגת שמרים ?
ומה דין בצק ללא שמרים, למשל בצק לבורקסים או לכיסונים שמבשלים במים ? גם אז צריך הפרשת חלה ?
האם זה רק לנשואות או גם לבחורה רווקה ?
תודה מראש !
תשובה:
אין כל הבדל, כל בצק המיועד לאפייה חייב בהפרשת חל ככל שיש בו את הכמות הנדרשת לכך.
בס"ד
מה הכמות הנדרשת ?
והאם חובה לעשות הפרשת חלה גם על בצק שמיועד לבישול במים ? כמו רביולי ?
מ1.25 ק"ג מפרישים ללא ברכה, עם ברכה יש מפרישים 1.6 ויש שחוששים לדעת החזון איש 2.25
בצק לבישול מחלוקת אם חייב הפרשה וראוי להפריש ללא ברכה
השאר תגובה