כיבוד אב שמתנכר לילדיו

שאלה:

שלום הרב,
אב שניתק קשר עם ילדיו, האם הם עוברים על כיבוד אב כשהם לא מתקשרים איתו?
נראה שהוא עצמו לא רוצה יותר מדי קשר איתם…

תשובה:

ככל שהוא אינו מעוניין בקשר איתם לא נראה שיש כאן איסור בחינתם, שהרי הם בסך הכל מכבדים את רצונו.. אבל אני לא בטוח שזה כך… הנושא הזה תמיד מאוד מורכב, אינני יודע מה בליבו, אבל יתכן שהתחושה הזו שלכם באה מאמא שהיתה טעונה כלפיו, יתכן שהוא ברח בכאב לב בגלל כל מה שהיה אבל בתוך ליבו היה שמח מאוד לקשר עם ילדיו וכו', ובכלל, דם זה לא מים, ולא יוצרים ומנציחים כזה נתק, תעשו מאמץ גדול כדי לחדש את הקשר זה חשוב גם לאבא וגם לכם.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשובה אמיתית וחכמה!!!
    ניכר על המשיבים שהם גם תלמידי חכמים בקיאים וכמו כן גם מומחים בענינים השונים כגון שלום בית – חינוך וכדו'

    תמשיכו בעבודתכם הקדושה!!