הזמנת אוכל הביתה – כשרות

שאלה:

שלום הרב,
שאלתי רב אחד והוא אמר לי שצריך לבקש מכל מקום שמזמינים ממנו אוכל לצלם את התעודת כשרות, ולהתקשר למשגיח,
האם זה לא מוגזם? אם שאלתי את המוכר והוא ענה בטלפון שהתעודה בתוקף והכל בסדר אפשר לסמוך על זה?
בפרט כשמדובר ברשת מוכרת שלא סביר שיזייפו תעודה.
תודה

תשובה:

אם אתה מכיר את המקום ואתה יודע מי הגורם המכשיר, אין סיבה לחשוש שהתעודה אינה בתוקף, רק יש לוודא שהגוף המכשיר שם הוא של מערכת כשרות מהודרת, במסעדה במיוחד אין להקל ראש בענין זה, המכשולים רבים מאוד. כמו כן יש להקפיד לכתחילה שהשליח יהיה שומר מצוות, כדי שלא להכנס לחששות של בשר שנתעלם מן העין.

בהצלחה