שימוש בזיכוי עבור אדם אחר

שאלה:

שלום
בקופ"ח בה אני חבר יש לי זיכוי לרכישת משקפיים עבור ילד בגיל צעיר, הילד הזה איננו זקוק למשקפיים, השאלה היא האם מותר להשתמש בזיכוי עבור ילד אחר (שלי). ובאופן אחר, האם אפשר לקנות משקפיים לקטן במידת הגדול. יש לציין שלחנות בה נרכשו המשקפיים אין מניעה עבור מי הקנייה נעשית. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקנות שתי זוגות משקפיים בשנה על שם של ילד אחר. כל ילד זכאי בזוג אחד של משקפיים ותו לא. הילד השני שלא נזקק למשקפיים אינו זכאי למשקפיים כלל ולא ניתן להעביר את זכותו עבור ילד אחר. ואין לסמוך על רשת אופטיקה שמציעה זאת, משום שהם מעוניינים להרוויח.

אם תקבלו אישור מפורש מהאחראי בקופ"ח יהיה לכם מותר לעשות זאת. וכל עוד לא קיבלתם רשות מקופ"ח – אסור.

בהצלחה.