נתינת חתיכת עוף בחמין בשבת

שאלה:

האם מותר להוסיף חתיכת עוף כבר מבושלת לחמין בשבת.או להוסיף שזיפים לחמין בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לעשות זאת. שזיפים ודאי אסור כי הם לא מבושלים, וזה ממש איסור בישול בשבת. לגבי חתיכת עוף מבושלת יבשה ללא רוטב כלל, אף שאין בזה בעיה של בישול בשבת, כי אין בישול אחר בישול בדבר יבש, מכל מקום יש בזה איסור "חזרה", חכמים אסרו להחזיר דבר מבושל לאש, אלא אם כן התקיימו בו כמה תנאים, והם שהוא הוסר מהאש על דעת להחזירו לשם, וכן הוא עדיין בידו ולא הונח בשום מקום. אני מניח ששני תנאים אלו לא התקיימו לגבי חתיכת עוף זו.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב, איני מבין הרי כבר כתב הרמ"א שמותר להחזיר בשבת כי קיימא לן כהר"ן שדיני החזרה הם רק בלקיחת מאכל לפני שבת והחזרתו בשבת,

  2. למעשה נהגו רק לצרף את הר"ן עם שיטות בדיעבד, אבל לא לסמוך עליו לכתחילה, כיון שזו דעת יחיד, ראה בזה ארחות שבת עמ' פג.