היכר לחמניה חלבית

שאלה:

אני מכינה לחמניות עם שום שנכתש בכותש חלבי, כשאני עושה סימן הכר לאחר האפיה הוא נמחק, איזה סימן היכר ניתן לעשות שיחשב היכר ונשאר גם לאחר האפיה? הבנתי שצריך סימן היכר ששונה מלחמים רגילים..
והאם באופן שאני מכינה את הלחמניות ביום חמישי לאחר השקיעה לצורך סעודת מלווה מלכה בכמות שתאכל ביום שישי ובמוצאי שבת נחשב לצורך אותו יום וזה מותר גם ללא היכר?
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

את ההיכר יש לעשות בצורת הלחמניה, כמו שמקובל בכל החנויות עם הכשרות המהודרת שבורקס חלבי הוא משולש, כך את הלחמניות יש לעשות בעלות צורה מסוימת שתדעי לזהות שהן חלביות, צורה נשארת גם לאחר האפייה. מה שנעשה ביום חמישי לצורך מוצאי שבת ודאי צריך היכר.

חנוכה שמח ושבת שלום.