קדושת ארון הקודש

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אני עובדת בבית ספר דתי שיש בו בית כנסת . בבית כנסת יש ארון קודש ובתוכו ספר תורה.
התלמידים השתוללו, מעדו ונפלו על ארון הקודש באופן שיצא שנתנו בעיטה לארון הקודש כשהוא סגור ( לא בכוונה ולא בעוצמה כל כך חזקה)
האם יש פה ביזיון כלשהו לספר תורה שנמצא בפנים . צריך לעשות משהו ?

תשובה:

בודאי יש כאן בזיון, יש ללמד אותם מה זו קדושת בית כנסת, ואיך מתנהגים בחדר הזה המיועד לתפילה. ללמוד איתם על מורא מקדש, כיצד לא מדברים בבית הכנסת דברי חול וכו', הם ילדים, וילדים הם ילדים… ואתם המחנכים בלי לחץ ובלי אימה ופחד, תעשו את עבודת החינוך המוטלת עליכם והכל בסדר.

בהצלחה רבה