נרות חנוכה במעלית

שאלה:

האם מותר להדליק נרות חנוכה במעלית אם ברכה לפרסומי ניסא א.הדלקה עושה מצווה ב.עובר את העשרים אמה?

תשובה:

אין כל אפשרות להדליק שם את הנרות חנוכה, כיון שנרות חנוכה מצוה להדליקן על פתח ביתו או בחלון ביתו, מקום שאינו מיוחד דוקא לך אלא משותף לכלל השכנים, הוא לא מקום המיועד להדלקה. ובכלל, גם אם נחשיב את הרשות המשותפת כחצר של חז"ל ונחייב הדלקה בפתח הבנין, במעלית זה לא מקום שקבעו חכמים, המצוה היא תמיד בפתח או בחלון הפונה לרשות הרבים.

חנוכה שמח.