צורת הפתח ופי תקרה במניני קורונה

שאלה:

בחצר שמקיימים מנין בשטח פתוח ויש כמו אהל עם עמודים, שבין עמוד לעמוד יש צורת הפתח, ויש גם תקרה ממש קבועה ולא זזה ברוח [מבד].
האם במידה ויש פחות ממנין בתוך האהל עצמו, יש בעצם בעיה של צירוף רשויות אם אותם שבחוץ [כי יש צורת הפתח ופי תקרה]
כמובן שבדיעבד יש ענין של רואים אלו את אלו. השאלה האם צריך להגיע כאן להיתר של רואין אלו את אלו. או שממש נקרא רשות אחת

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהעמודים לא נעשים כמחיצה, אלא כדי להחזיק את הסככה, וגם הפי תקרה הזה הוא כעין "אחזוקי תקרה" בלבד, אין כאן חלוקת רשויות ואין סיבה להצטופף תחת הסככה הזו בדוקא. אם יש מחיצות זה כבר משהו אחר.

ברכה והצלחה