עיתים ללמידת תורה

שאלה:

שלום, אם אני קובע עיתים ללמידת תורה (2-3 בשבוע של הלכות/גמרא) אבל עושה זאת על ידי למידה לבד בבית ולא בללכת לשיעור- זה בערך אותו הדבר?(או שאני חייב ללכת ולהיות נוכח בשיעורים?)

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה ללכת לשיעור דוקא, אני המלצתי לך על שיעורים לא רק בגלל המעלה של הלימוד עצמו, אלא אני פשוט משוכנע שזה טוב לנפש להיות מחובר עם אנשים שמתנהלים כמוך ונוהגים כמובך, וקצת מפטפטים לפני השיעור ואחרי, ובכלל הישיבה בצוותא עושה טוב על הלב. כמובן בדרך כלל כשיש רב שמסביר טוב גם מבינים יותר, אבל זה כבר ענין אישי כפי המזדמן. רק תשתדל שתהיה לך קביעות כל יום ולא פעמיים שלוש בשבוע, לפעמים יותר ולפעמים פחות לפי המזדמן לך, אבל שלא יעבור עליך יום ללא לימוד תורה.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1