דם במי האסלה

שאלה:

אישה מעל גיל 50, והרופא שבדקה לפני זמן מה קבע שאינה צריכה עוד כדורים למניעת וסת מחמת גילה, וראתה לאחר הטלת מי רגליים דם במי האסלה וכן על נייר הטואלט (נייר בצבע צהוב בהיר) ללא הרגשה – האם יש מקום לחשש

תשובה:

שלום וברכה

זה שהאשה כבר מבוגרת יותר אינו משנה עבירה את דיני הכתמים, והכל לפי כל הכללים הרגילים, במי האסלה זה לא נחשב דבר המקבל טומאה, על טישיו ככל שהוא צבעוני המיקל יש לו על מה לסמוך, ויש שהחמירו בזה ככל שזה היה סמוך ממש להטלת מי רגלים ולא היה בין הטלה לקינוח כחצי דקה. אבל כדאי מאוד לשוב ולהתייעץ עם הרופא שיוודא שהכל בסדר.

בהצלחה