כבוש כמבושל כלים

שאלה:

האם אפשר להניח כלי חלבי שאינו בן יומו רטוב על כלי בשרי שאינו בן יומו
רטוב כדי שיתיבשו ולחסוך במקום? האם אפשר להניח כלי חלבי רטוב על שיש בשרי -אינם בני יומם אבל שישארו שם למשך זמן? תודה רבה

תשובה:

הכלים יתייבשו הרבה לפני שיעבור 24 שעות, כמו כן לא מדובר בכלים שיעבירו מאחד לשני אלא מאוכל המצוי בכלי שהוא יאסור את הכלי מהטעם הנ"ל, ראה ט"ז וש"ך בתחילת סי' קה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין דין כבישה של שני כלים, רק של אוכל מותר בכלי אסור ולהיפך, ואגב, אוכל מותר בכלי אסור גם כן היא חומרא גדולה של ה"איסור והיתר" שהש"ך והט"ז חולקים עליו בתחילת סי' קה, כיון שהכלי האסור כבר אינו בן יומו עד סוף זמן הכבישה.