ילד שנולד מזיווג במחשבה פסולה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה!
היתה לי תקופה של בעיות בקדושה ורפיון בשמירת העיניים ופעם אחת בעת המצוה עם אשתי דמיינתי כאלו זה עם אחת מהפרוצות שראיתי (או שזה היה שחשבתי סתם כאילו אני עם פרוצה ולא עם אשתי ח"ו) ולא חשבתי כלל שתתעבר בפעם הזאת (כי תקופה לפני לקחה מניעה) אך בסוף התעברה מזה ונולד לי בן בשעה טובה
אך יש לי צער גדול מכל העניין ואני לא מחובר לבני רגשית כלל ואני מפחד על עתידו אם יהיה צדיק
שהרי יש ההלכה בסימן ר"מ (אך אציין שיתכן שהתעברה מפעם שאחר כך)
וכבר דברתי על זה עם רב א' ואמר לי להתפלל על זה ולהתחזק בקדושה ובאמת התפללתי על זה (ואיני יודע כמה אני צריך להתפלל ע"ז) אך עדיין לבי נוקפני
אולי הרב יוכל לייעץ לי אם יש איך לתקן (מלבד הנ"ל)
בתודה וברכה
(אם אפשר לשלוח לי התשובה גם במייל)

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך המצערת, הצער הוא לא על הבן שלך שבודאי יהיה צדיק וכמו שאסביר, אלא על המצב שבו שהיית באותם ימים, ואני תקווה ותפילה שהצלחת להתנער מזה ולהתרומם למקום גבוה יותר.

ראה: אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים בעניני הלכה בכלל ובענינים מעט מיסטיים בפרט, שלא יודעים לתת את המשקל הנכון לדברים. הדבר הזה גורם בעיה גדולה של חוסר פרופורציה עד כדי עיוות, ואני נתקל בזה פעמים רבות באתר. אדם יכול לחשוש מאוד מספק קל של חשש נדר והוא אדיש לגמרי לגבי חילול שבת, או לחשוש מאוד מעין הרע, אבל הלכות של ממש, ככה ככה…

המציאות שאתה מתאר דומה מאוד! זה נכון שיש ענינים סגוליים כדי לזכות בבנים צדיקים, מחשבות נכונות בזמן הזיווג, סנדק ירא שמים, אבל כל זה ענינים צדדיים סגוליים שיש להם את חשיבותם, אבל זה עדיין לא העיקר ורחוק מזה! העיקר הוא הבית שתתן לבן שלך! החינוך שתתן לו, האבא שתתן לו, החום האהבה היראת שמים הלימוד המשותף, השמירה שלא יבוא הבית דבר של תועבה כמו סרטים למיניהם משחקי מחשב ממכרים ושאר שטויות, שתתן לו סעודות שבת מרוממות, חגים שמחים, שתתפלל עליו שיצליח בלימודו, שהוא יראה שאתה אוהב אותו ואכפת לך ממנו. כל אלו יביאו אותו למקום הגבוה ביותר. אני בטוח שאתה יכול להעניק לו את כל זה, וככל שתשקיע כך תקצור בעזרת ה'! שטות והבל לייחס כזו משמעות למחשבה שהיתה לך בשעת מעשה, וכי את האלוקים שקובע את גורל הילד בענין סגולי כזה או אחר? זה הרי שטות של ממש. אני לא מסכים עם הרב ההוא שאמר לך להתפלל על זה, מזה יש לשכוח לגמרי, להתפלל תתפלל על הילד שלך סתם כמו כל אב יהודי, שתזכה לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים, ולא די בתפילות, תשקיע בכך המון ותקצור פירות.

ברכה והצלחה ורוב נחת.