מיטה יהודית

שאלה:

האם מותר לישון במיטה שאינה נפרדת אך עם מזרנים נפרדים ( ללא ריחוק בין המזרנים ) בזמן נידה ? או שעדיף שהבעל ישן בסלון ?

תשובה:

אסור לישון המיטה אחת גם אם זה שני מזרונים, אבל חלילה שהבעל ישן בסלון, כך לא נוהג זוג נשוי, יש היום מאוד בזול למצוא מיטה יהודית וזו הוצאה נצרכת שבודאי תזכו לסייעתא דשמא ועזרה משמים לשלם אותה, ואם אתם מאוד דחוקים אפשר גם ביד 2 למצוא דברים, בני זוג ישנים יחד בחדר אחד, אבל חייבים מיטה יהודית כדי שיוכלו לישון באותו החדר גם בימי ניגה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תקנת ועד ארבע ארצות כבר לפני 200 שנה להרחיק בין המיטות גם אם הן שתים, והמנהג להשתדל שהמרחק יהיה אמה – 50 ס"מ. כשאין מקום די בפחות, העיקר שהשמיכות לא יגעו זו בזו.