הריון רביעי – מה יהיה עם הפרנסה?

שאלה:

היי כבוד הרב.
אני אחרי 3 לידות שהאחרונה היית לפני 3 חודשים תודה לאל .
רוצה עוד ילדים אך מפחדת באותה נשימה. איך נקנה אוטו יותר גדול וגם כלכלית וגם רגשית הרבה אמרו לי כשיש הרבה ילדים יש ילד שיוצא עם פחות תשומת לב . אני אשמח לשמוע את דבריך בנושא. תודה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מזכירה לי משפט שאמר לי מישהו קצת בהלצה, הוא אמר שכל מה שאפשר הוא מסתדר לבד, רק כשמשהו נתקע הוא סומך על ה' שיסייע לו… אני רואה שאת לא סומכת על ה' גם כשמשהו נתקע… מי זה עושה חשבון של רכב גדול כשמדברים על ילדים שהם כל העתיד שלנו ושל האומה כולה, והם כל נצחיות עם ישראל?! שמעתי פעם שאמר הרב שך זצ"ל על עצמו [ראש ישיבת פוניבז' מנהיג הציבור החרדי ליטאי שנים רבות] שהוא היה הילד התשיעי בבית, ואני שואל, נניח אמא שלו היתה אומרת ששמונה ילדים זה מספיק, כי הסוס לא יוכל לסחוב את העגלה עם תשעה ילדים, היא לא היתה זוכה לבן שמאיר את עיניהם של ישראל! אינני שולל את זה שלפעמים יש לייעץ לאשה לקחת מניעה לתקופה מסויימת, לנוח בין לידה ללידה, זה הכל תלוי במצבה הגופני והנפשי וכו', אבל פרנסה זה לא צריך להיות שיקול. הגמרא אומרת שכל ילד יורד לעולם ופתו בידו, בורא עולם עם הילד שולח גם את הפרנסה שלו, אין צורך לדאוג. רק להתפלל שיהיו כולם בריאים ושלמים מוצלחים ומבורכים, ותדעו מהם רק נחת ושמחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1