צדקה בקופה של אירגון מסויים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
יש לנו כבר כמה שנים קופת צדקה של ארגון מסויים.
בזמנו הכספים שהצטברו נתרמו לארגון. עם השנים הכספים שבקופה משמשים גם לצדקה כשמישהו דופק בדלת או למטרות אחרות של צדקה.
האם זה מותר שהקופה תשמש ככלי שבו שמים צדקה למטרות כלליות? או שכל הכסף צריך להגיע לאותו ארגון שרשום על הקופה ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתם שמים את זה שם עבור האירגון אסור לשנות למשהו אחר, אבל אם אתם רק משתמשים בזה ככלי ואין לכם כוונה להקנות לאירגון זה אפשרי. לכתחילה תשימו בכלי אחר, שלא להכנס לספקות בענין הזה.