שאיבת חלב בשבת – תינוק בטיפול נמרץ ילודים

שאלה:

שלום וברכה,
ילדי נמצא בטיפול נמצא יילודים במשך תקופה ארוכה כבר, לאחרונה הוא התחיל לאכול מבקבוק, עד היום הספיקו לו כמוית קטנות של חלב אם אבל עכשיו הוא צורך כ-70-80 cc בכל ארוחה, בכל 3 שעות לפי נוהל הטיפול נמרץ. בשבת קודש, אשתי שמה סבון בבקבוק אליה היא שואבת ואנחנו זורקים את זה. עכשיו נוצר מחסור בחלב עבורו למרות שאשתי מקפידה לשאוב בכל 3 שעות, האם ישנו היתר כלשהו לשאוב ולהכין ולשמור עבורו את החלב ולהביאו לטיפול נמרץ במוצאי השבת,
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שעדיין מדובר בכמויות קטנות יחסית, היא יכולה פשוט לשאוב לאורך כל השבוע ולהקפיא לצורך שבת, כך עושות הרבה מאוד נשים מניקות שהולכות לעבודה ורוצות לשלוח למטפלת של הילד מנה של חלב אם, כל יום תשאב שתים שלוש מנות נוספות אם זה אפשרי, ותשמור לשבת. במידה וזה לא אפשרי, אם הילד מעכל בקלות גם תחליפים יש לתת לו תחליפים, אבל אם זה לא נוסה או לא טוב לו, זה פיקוח נפש ומותר לשאוב בשבת.

רפואה שלמה והרבה נחת.