פריט קטן שלקחתי בטעות

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה קטנה בבקשה.

אני עובד בעבודה של התקנות פאנלים סולאריים וחלק מהעבודה זה שימוש בברגים ואומים בשביל לסגור את הבסיסים של הפאנלים .

סוף היום שמקפלים ציוד בודקים את הכיסים כדי לוודא אם נשאר כלי עבודה , ברגים , אומים וכו.

אתמול שהגעתי הביתה מצאתי אום שנשכח במכנס והבעיה היא שאני כנראה לא חוזר לעבוד במקום הזה .

עכשיו , נכון שאום זה משהו קטן שלא שווה אפילו 10 אגורות לדעתי .

אבל האם זה נחשב גזל ?

תשובה:

שלום וברכה,

על אום אחד אין דרך להקפיד, ולכן אין חובה להשיב. יתר על כן אם האום לא שווה פרוטה אין חובת השבה.

בהצלחה.

מקורות:

אין דין השבת אבדה ולא השבת גזל בפחות משו"פ, ולכן בכל מקרה אין חובה להשיב. כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שס סעיף ב.