ריבית בעזרה

שאלה:

אדם שמעביר אליי את משכורתו משום שלא רוצה שיעבור בחשבון הבנק שלו, ואני מעביר לו מדי חודש את כספו,
והוא מרצונו נותן לי כל חודש כמתנה 200 שח.
מותר או אסור. פירוט

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית בדבר משתי סיבות: א. הוא מלווה לך את הכסף [שמכניס לך כסף לחשבון] וגם נותן לך מתנה, וריבית שייכת רק אם הלווה נותן למלווה ולא מלווה שנותן ללווה. ב. אם המתנה ניתנת מיד בהעברת הכסף, הרי שהמתנה עבור הטרחה ולא עבור המתנת המעות.

בהצלחה.