שתיית מים לפני קידוש והבדלה / חיתוך פירות בשבת

שאלה:

שלום וברכה, מספר שאלות:
א. האם לגבר מותר לעשות הסרת שיער בלייזר (במקרה שזה לא מכוער אלא כגון בצוואר או בעורף) ואם אסור, האם במקרה שכבר שילם על הטיפולים, יש להקל?

ב. האם יכול לשתות מים לפני קידוש בליל שבת? (ואם אסור, האם יש מקרה שמותר)

ג. האם יש מקרה שמתיר לשתות מים לפני הבדלה?

ד. האם מותר בשבת לקלף ירק או פרי (לא את הקליפה) אלא את הפרי עצמו כדי לעשות צורה לסלט?

תשובה:

אין לגבר לעשות הסרת שיער בלייזר, וגם אם שילם אינני יודע צד להתיר.

אסור לשתות מים לפני קידוש ראה שו"ע רפט א.

מותר לשתות מים בלבד לפני הבדלה, אלא שהאר"י כתב להחמיר בזה. ראה כאן מאמר נרחב.

אסור לחתוך פירות בצורה מיוחדת משום מחתך ולעיתים יש בזה גם משום בונה. עי' במשנה ברורה סי' ת"ק ס"ק י"ז.