שליחות ציבור בתפילה

שאלה:

ברצוני לדעת בחור שמסורב גט מאשתו וחי עם אשה גרושה ויש להם ילדים ביחד. מטופל בבית הדין הרבני בכל הקשור לסירוב הגט. האם הוא יכול להתפלל כשליח ציבור באזכרה של הוריו? ולעזור לשליח ציבור בקטעי תפילה? תודה ניסים

תשובה:

אדם שמסרב לתת גט וחי עם אשה מחוץ למסגרת הנישואין אין לתת לו בשם אופן לגשת לפני העמוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    היא מסרבת לתת לו גט, והוא נידון בבית דין הרבני בצפת, ובכל הדיונים בית הדין משכנעים אותה להסכים לגט, הוא מוכן לתת לה כל מה שדורשת , ובכל זאת ממשיכה בסירובה. לכן בלית ברירה חי עם אשה אחרת ונולדו להם 2 ילדים , והמשפחה שומרים תורה ומצוות ובניהם מתחנכים בחינוך דתי. האם יכול להיות שליח ציבור?