מעשר כספים – למי אפשר לתרום?

שאלה:

שלום כבוד הרב .

אני רוצה לתת מעשר כספים לעמלי תורה .

הבעיה שהיום אין לך מושג מי באמת לוקח את הכסף ומחלק לעמלי תורה ומי הוא נוכל שלוקח את הכסף לעצמו .
השאלה שלי היא – ברגע שאני נותן מעשר איך אוכל להיות בטוח שאותו – ארגון או ישיבה באמת לוקח את הכסף ומביא ללומדי תורה . ??

תשובה:

יש לתת למקום מוסמך. למשל כאן באתר תוכל לתת לכולל אברכים המונה כ170 ת"ח מובהקים שלומדים חושן משפט ברמה ובהספקים שקשה לדמיין בעמל עצום מתוך דחק. התרומה הולכת ישירות למילגות האברכים ואף אחד לא לוקח לעצמו… יש עוד מקומות רבים טובים.