פתילות לסגולה

שאלה:

ברצוני לקיים סגולה מסויימת בה אני אמור לקחת חלק מבגד של מישהו על מנת לעשות ממנה פתילות ולהדליק בהם נרות שבת. מכיון שנראה לי שלא כל הפתילות כשרות כי הם לא דולקים טוב ויש חשש הטיה וכדו' שאלתי היא אם מותר לי להשתמש בחוטים שנחתכו מבגד מבלי לדעת אם זה ידלק טוב או לא. מדובר במקרה שאין ביכולתי או רצוני לעשות נסיונות הדלקה. מלבד נרות אלו יהיו עוד נרות שאין בהם בעיה זו, תודה מראש.

תשובה:

אין איסור, אבל אינני מוצא טעם בסגולות כאלו, מרבים בתפילה ובאמונה בה' וזה טוב יותר מכל הסגולות.