דין וחסד במהלך היום

שאלה:

בסד
ידוע שלפי הסוד הדינים מתעוררים בחצות היום עד אחר חצות הלילה שאז מתחלפים לחסדים.
מה דינם של ימי אלה שאחרי שמיני עצרת ועד אחרי ראש חודש מבחינת חצות היום: דין או חסדים?

תשובה:

בימי החג עצמו הכל חסדים, אבל אחרי החג יש לנו את החלוקה הרגילה – ביום: החצי הראשון חסד שבחסד והשני גבורה שבחסד, ובלילה: בחצי הראשון גבורה שבגבורה ובחצי השני חסד שבגבורה.