הזמנת בגדים בחול המועד

שאלה:

האם מותר להזמין בחול המועד בגדים אם רוב הסיכוי שהמלאי ייגמר אם אחכה עד אחרי החג? (לא הספקתי להזמין לפני החג)
תודה רבה!
תזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

ככלל ודאי אסור, להגדיר זאת כדבר האבד לא מספיק שיגמר המלאי, כי אם לא קונים את זה אפשר לקנות משהו אחר… רק אם יש מבצע מאוד מיוחד שלא חוזר זה כבר יכול להחשב אולי כדבר האבד, שהתירו גם במניעת רווח באופן זה שאינו מלאכה אלא איסור קל יותר של מקח וממכר.