ציור בחול המועד

שאלה:

רציתי להבין בצורה ברורה, האם מותר לצייר על לוח מחשב (לציורים דיגיטליים), ומה נקרא באופן כזה מעשה אומן. האם כשאני (שנקרא אומן…) יצייר ציורים פשוטים זה יהיה מותר משום שאינם קשים לכל אחד אחר, או דילמא אין חילוק.

תשובה:

ככלל, כל ציור של אדם מבוגר נחשב מעשה אומן, רק ציורי ילדים נחשבים מעשה הדיוט שמותרים בחול המועד, כך חילק בס' חול המועד כהלכתו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה,
    בכל זאת רציתי להדגיש את עניין -המחשב.
    האם כשזה ממוחשב זה שונה? מכיון שאינו מתקיים לכאורה…
    או דילמא מעשה אומן אסור בכל דרך שהיא, אדגיש כי אין לי רווח מציורים אלו, רק לשם הנאה.