נסעתי ללא תשלום

שאלה:

בהיותי בישיבה קטנה הייתי נוסע באוטובוסים ( נראה לי גם עירוני וגם בינעירוני) בלי לשלם מה אני צריך לעשות בערך לפני 7 שנים לכשנתים ( הייתי קצת במצוקה, אם זה קשור היום זה כמובן מופרך אולי זה אומר שהייתי בגדר שוטה

תשובה:

שלום וברכה,

מצב של מצוקה לא מוגדר כשוטה, ולכן חל חובת השבת הגזל. כדאי שתשאל את חברת ההסעות מה לעשות, יתכן והם יימחלו לך על כל העבר. ואם לא עליך לשלם לפי אומד את הנסיעות שלא שולמו.

בהצלחה.