לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמירת נידה בין בעל חילוני לאשה דתיה

שאלה:

שלום רב,
אני חילוני ואשתי דתיה.
לפני החתונה התקיימו יחסי אישות מלאים ללא הגבלות.
עם החתונה החליטה אשתי שהיא מעוניינת בקיום ההלכה והטבילה, בטענה שהנושא דובר בינינו לפני והיא ציפתה לזה.
מאחר ומדובר בבעיה בתיאום הציפיות לפני החתונה, ולמען שלום בית, האם יכול להינתן היתר לקיום ההלכה על פי דין תורה בלבד ? כלומר מספר מועט יותר של ימים ?
תודה מראש

תשובה:

שלום ידידי, אחד הדברים היפים ביהדות, בשונה אגב מדתות אחרות, זה שאנחנו לא בעלי הבית בתורה… אצל המוסלמים הקאדי יכול להוציא פסק הלכה לפי מה שבא לו או נראה לו, ביהדות רב יכול רק לברר את ההלכה, אבל אין לנו זכות להחליט הפעם כן הפעם לא פלוני התאכזב יללה נוותר לו… אין כזה דבר, ההלכה באה מאלוקים לפי כללי הפסיקה ואנחנו מחוייבים לקיים אותה. ואגב, לא רק אשתך מחוייבת בשמירת הלכה, ולא רק לה יש את הזכות הגדולה הזו, אלא גם לך! גם אתה יהודי כמותה! גם אתה בן של מלך! תברר לעצמך את הענין הזה, שהרי אם היהדות צודקת אין לגיטימיות לחיים חילוניים, שווה ללכת לסמינריון של ערכים וכדומה לשים פעם אחת ולתמיד את הדברים על שולחן, יש אלוקים או לא? תורה מן השמים או לא? מה והאם כל זה מחייב אותי? כי הרי אם הדת היא אמת, אדם שאינו חי על פיה מחמיץ את כל חייו! שווה להשקיע בבירור הזה כמה ימים.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אך לאחר העיון במקור שצויין יורשה לי להעיר שתי הערות.

    א) כל הנושא של הקולא היה מאוד לא מוסכם שם ורבים החולקים.

    ב) גם המתירים היה זה בתנאי שזה זמני ורק עד שהבעל יהיה מוכן לשמור יותר וכשיש סיכוי שזה אכן יקרה בקרוב. אך יש שם הסתייגות ברורה שלא להפוך זאת למצב קבוע.

  2. במחילה מכבוד הרב
    יש את מכלול העניינים כאן
    הבן אדם לא רוצה להיות דתי
    ומצד שני מכבד את אשתו
    וכמו בכל עניני טהרה שיש בהם כמה רבדים (כגון כתם על מגן תח וכמו דחיית הפסק וכו)גם כאן יש מצבי דיעבד מאד ברורים שלא נועדו לכלל אלא נועדו לפרט במצבי דיעבד,
    לענד שייך פשוט להפנות אותו לאתרים וארגונים שמתעסקים בזוגות מעורבים
    ילמדנו רבינו

  3. אם מדברים על מכלול ענינים חשוב מאוד לדעת לא לערב ביניהם… הדוגמאות שהבאת אינן רלוונטיות לנושא! כתם על מגן להרבה פוסקים אינו אוסר כיון שנייר אינו דבר המקבל טומאה ויש בזה הרבה בפוסקים וגם במצב שאינו דחק יש שנהגו להקל, דחיית הפסק לא הבנתי למה הכוונה, אבל כאן אנחנו מדברים על חיוב גמור או איסור גמור אמנם מדרבנן, אבל איזו סמכות יש לי לומר לאשה שהיא פטורה מקיום חיוב גמור שאין עליו חולק, בגלל שבעלה אין לו רצון לקיים? אחד האירגונים שעוסקים בזוגות מעורבים זה אתר דין, שמשתדלים מאוד לייעץ ולכוון זוגות אלו בצורה יפה לחיים טובים מקדמים ויפים.

  4. במחילה מכבודו רק אסביר את עצמי
    ברור שאין אפשרות להזיז את ההלכה בפרט בדבר שכתב עליו רמ"א וכל הפורץ גדר ישכנו נחש.
    אך כאשר אדם פונה לרב על מנת להיוועץ בו על דבר שכן מעורב בו נושא הלכתי ונושא זוגי כי אני שואל את כבודו כתב כבודו שאסור. וכי הוא לא ידע שהרב יכתוב את זה
    הבן אדם במצוקה זוגית והכתובת היא ממש לא אתר דין וודאי שלא לומר לו "אל תהיה חילוני" קשה לו ולא רלוונטי כרגע בשבילו להיות דתי
    הבעייה השניה היא התוצאה של הדברים האמורים. כאשר פסיקה רגישה לא מלווה בהכוונה רגשית נכונה היא עלולה לגרום לפיצוץ ושבירת כלים בין בני הזוג
    חובה מוטלת על כל רב שהוא שכמו שאדם ששואל שאלה הלכתית רפואית עליו לקבל תשובה מרב ומרופא
    כך גם במקרה הנ"ל ובפרט שאינו שותו"מ, חובה להיוועץ בבעל מקצוע הכפוף להלכה.. ויש כאלה בשפע
    בכבוד רב ובסליחה אם חס ושלום נשמע צליל זלזול בכבודו
    חילי

  5. אתה צודק לגמרי, ואנחנו עושים זאת כל יום כמה פעמים ביום, האמן לי, בהרבה תחומים של ייעוץ, והרבה מאוד עם זוגות מעורבים. כאן היתה מטרה פשוטה, השואל בעצם בא ושאל שאלה שהאשה היתה צריכה לשאול… כלומר הוא בא ומצידו טוען התחתנו על דעת שנחייה ללא שמירת טהרה, היא לא מסכימה, אני מבקש שתתירו לה איסור, היה לי רצון דבר ראשון להעמיד את הדברים על מקומם בשתי נקודות שמאוד חשובות להם לזוגיות, והם ההכנה הכי חשובה לכל ייעוץ שילכו אליו: א. דת זה דבר רציני ולא משהו שנתון להחלטה של איזה רב או יועץ כזה או אחר, וגם לא להחלטת האשה! זו דת אלוקית ויש לכבד אותה כפי שהיא. ב. גם אתה יהודי… התפיסה כאילו הבעל כאן הוא ההגיוני והאשה זה משהו שצריך להסתדר איתו, היא שגויה. רק כשהבעל יבין שתי נקודות אלו, הייעוץ יהיה אפקטיבי.
    תודה על ההערה.