סוכה העשויה כצריף

שאלה:

האם סוכה שהגג שלה משולש האם זה בעיה בהלכה או שעדיף שיהיה שטוח כמו כל הסוכות הרגילות
מדובר על גג כמו של אוהל… משולש…

תשובה:

שלום וברכה

צריך שיהיה בגג לפחות רוחב טפח.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות סוכה סימן תרלא סעיף י

סוכה שאין לה גג, כגון שהיו ראשי הדפנות דבוקות זו בזו כמין צריף, או שסמך ראש הדופן של סוכה לכותל, פסולה; ואם היה לה גג, אפילו טפח, או שהגביה הדופן הסמוך לכותל מן הקרקע טפח, הרי זו כשרה. הגה: וי"א שהטפח לא תהיה אויר, רק מן הדופן או הסכך (הרא"ש בשם ר"י ורמב"ם פ"ד) וצריך שיהיה בה ז' טפחים על ז' בגובה י' טפחים (טור). גם צריך שיהיו הדפנות לאחר שהם גבוהים עשרה עשויות מדבר שמסככין בהם, דהא הם הסכך (ר"ן ספ"ק דסוכה). ואם כל הדפנות מדבר שמסככין בהם, מותר לישן אפילו תחת הדפנות (ס"ה בפירוש רבינו ירוחם נ"ח ח"א).