האם יש עדיפות באיזה מין מהד' מינים להדר

שאלה:

מי שאין בידו ליקח את כל הד' מינים מהודרים, האם יש עדיפות להדר דוקא במין מסוים, כגון כשיש בידו ליקח, או לולב מהודר או ערבות מהודרים, האם יש ענין להעדיף טפי להדר בלולב, מכיון שלקיחתו ניכרת יותר, או שאין נפק"מ. ואם נימא שאין עדיפות ללולב, א"כ יכול האדם להעדיף להדר בערבות, שזה בד"כ בדמים מועטים, ואין ענין שיוציא דמים מרובים להדר בלולב, דמכיון שבין כך יהיה לו מין אחד מהודר ואחד שאינו מהודר, אין ענין שיוציא ממון מרובה עבור הלולב המהודר, מכיון שזה לא תהיה נטילה מהודרת יותר, מאשר אם יהיה לו ערבות מהודרים, ולולב שאינו מהודר.
[ואולי, כשיש אפשרות להדר באתרוג, יש בזה מעלה טפי משאר המינים, מכיון שבתורה כתיב על האתרוג, דזה צריך להיות "הדר".

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה באתרוג פשיטא מחמת הטעם הנ"ל שיש להדר יותר וכן מנהג העולם. כמו כן, ודאי כל הנדון הוא רק לגבי הידור של נוי בלבד, אבל הידור שענינו לחוש לשיטות רחוקות או לחשש מראה שלא עמדנו על טביו אל נכון, הגם שהורה בו חכם להיתר, ודאי יש ענין להדר בו ולהמנע מכך, וכמדומה ברוב ההידורים זה כך, שהרי בלעטעל דנו בו הפוסקים מה דינו וגדרו, וכן נקודה שחורה לפעמים יש שאלה האם זה גם חסר, וכן בלולב בחוטמו אם נקטם כל שהוא או לא, כלומר ההידורים הם תמיד סביב חששות רחוקים שמורים בהם להכשר… ולענין וי בלבד, פשיטא שככל שהנוי יותר ניכר יש בזה יותר הידור, וכיון שבערבה בלאו הכי אין כל כך משמעות לנוי, מבחינת מראה עיני האדם, פחות יש להדר בה. כנלע"ד.