משכיר שמכר את הדירה בתוך תקופת השכירות

שאלה:

צד א' משכיר דירה לצד ב' ע"פ חוזה חתום. באמצע השכירות צד א' מכר את הדירה לצד ג'. האם צד א' יכול לחייב את צד ב' להמשיך את השכירות עם הקונה צד ג' או שמא צד ב' יכול לבטל לאלתר את חוזה השכירות בטענה שנוח לו להתקשר רק עם צד א' ולא עם צד ג'- ומשעה שצד א' מכר הדירה פקעו זכויותיו בהסכם השכירות.

תשובה:

שלום וברכה,

משכיר שמכר את הדירה באמצע תקופת השכירות, החוזה של השוכר עם המשכיר השני ממשיך לפי אותם תנאים שהיו לו עם המשכיר הראשון, ולכן אין סיבה שהשוכר יבטל את החוזה. כיון שהמשכיר השני לא יכול להוסיף תנאים או דרישות מעבר לנכתב בחוזה. ולכן עצם החלפת המשכיר אינה עילה לביטול חוזה.

בהצלחה.