תקיעת שופר באמצע שמונה עשרה

שאלה:

בס"ד
עקב המצב ביקשו ממני להיות תוקע בבית הכנסת של בעלי בתים
ושם הם מתפללים מהר מוסף בלחש, ואנו מבני ספרד שתוקעים בתפילת לחש, ואני מתפלל יותר ארוך ולא אספיק להגיע לסוף הברכה עם הציבור
האם אני יכול לתקוע אע"פ שאני עדיין באמצע הברכה ?

תשובה:

שלום רב,

האחרונים התירו לשמוע תקיעת שופר באמצע שמנה עשרה (עיין אבנ"ז או"ח סימן תמ"ה ועוד אחרונים), אולם לא נמצא מקור להתיר גם לעשות מעשה של תקיעה באמצע שמו"ע. דנתי בענין עם הגר"י גנס שליט"א והשיב שאם אין אפשרות אחרת מותר. אולם המליץ מאוד להגיע לאיזה שהוא פשרה שהם ימתינו קצת ואתה תתפלל קצת יותר מהר.
כתיבה וחתימה טובה.