נשיאת תינוק במנשא בזמן התפילה

שאלה:

נא לא לפרסם את שאלתי באתר
שלום
אנחנו מתנדבים בבית חולים בחלוקת סעודות שבת וחג לחולים ולמלווים
והשנה נתנדב בע"ה גם בראש השנה המרחקים ממקום למקום הם של כמה קומות ולכן חשבתי לשאת את התינוק בן ה4 חודשים במנשא.
בשל הקורונה התפילה היא באולם כינוסים שהוא כמו מבנה של אמפי תיאטרון כך שאני יכולה לשבת במרחק מאנשים מחד ומאידך לשמוע את החזן ולהצטרף לתפילה, התינוק מאד נוח, לא בוכה, ישן הרבה, משתמש במוצץ וישן טוב גם במנשא. השאלה היא האם מותר להתפלל את כל התפילה עם מנשא כולל שמו"ע?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה לא מחזיקים תינוק בתפילת שמונה עשרה, כמבואר במשנה ברורה סי' צו ס"ק ד, השאלה אם יש לך אפשרות אחרת… אם אפשר להביא לשם עגלה שיהיה בה לפחות בשמונה עשרה זה מצויין, אם זה לא אפשרי, אז תחזיקי אותו.

שנה טובה ותזכו למצוות!