עוד המשך חציצה ליכלוך ציפורניים

שאלה:

שלום הרב, בהקשר לשאלה ששאלתי היום על ציפורניים.
הציפורניים של אשתי ארוכות באופן שכמדומני כבר עודפות על הבשר, והיה בחלק מהן מעט לכלוך. אשתי ניקתה את הציפורניים קודם הטבילה, אך כנראה פספסה קצת.
אמרת שאם היא לא מקפידה להסיר זה נחשב לא מקפיד.
אבל השאלה האם אכן היא לא מקפידה- אני לא בטוח, כלומר ייתכן שהיתה יוצאת בהן ככה ולא עושה מזה עניין. אבל אולי גם לא, וכן היתה מנקה אותן לפני אירוע, ואולי זה בכלל תלוי במה שרוב הנשים היו מקפידות, ולא במה שהיא ספציפית אולי לא מקפידה.
האם אפשר להיות רגועים ולהקל במקרה שלנו כאמור?

לא ראיתי בשום ספר התייחסות לשאלה שלי.
כולם כותבים על כך שאם הציפורניים לא נקיות, אז צריך טבילה נוספת. ולא מחלקים בין ליכלוך שמקפידה לבין לכלוך שאינה מקפידה. וגם אין התייחסות להקפדת רוב הנשים או רק היא.

תשובה:

כיון שהן עודפות על הבשר גם מצד פנים, וגם יש ליכלוך שיש לך צד גדול שהיא מקפידה, הייתי מציע לטבול שוב ללא ברכה אחרי גזיזתן. אפשר עוד להספיק הערב.