פרווה בסיר חלבי שאינו בן יומו לאוכלו עם בשר

שאלה:

האם מותר לבשל בסיר חלבי שאינו בן יומו אורז ולאכול אותו עם שניצל בשרי?
דחוף

תשובה:

שלום וברכה

לספרדים מותר לכתחילה לבשל פרווה בסיר חלבי שאינו בן יומו כדי לאוכלו עם בשר, ולאשכנזים אסור, אבל בדיעבד אם זה נעשה מותר לאכול עם בשר. אלא שאינני יודע כיצד אתה מבשל אורז, אבל דברי אמורים רק בתנאי שלא מטגנים קודם בצל בסיר!!! טיגון של דבר חריף נחשב כמו בן יומו ואז אסור לעשות זאת גם לספרדים. תבשל את האורז ללא טיגון בצל.

שבת שלום.