"עושה רצון בעלה" כשזה נגד התורה

שאלה:

בעלי ואני בעלי תשובה, נשואים 5 שנים ב"ה עם 3 ילדים,התחתנו בדעה משותפת של להקים בית חרדי. בשנה וחצי האחרונה התחזקתי מאוד, למדתי יותר והתחיל להפריע לי שבעלי לא קובע עיתים לתורה, למעשה חוץ מקריאת עלוני שבת ושיעור בטלפון פה שיעור שם הוא לא לומד תורה למרות שיש לו הרבה זמן פנוי ביום וגיבוי ממני, במקום זה מעדיף להשאר בבית ולעסוק בדברים בטלים כמו שינה מרובה וקריאת כתבות באינטרנט. זה משפיע מאוד על הנהגתו את הבית, שהוא כמובן לא חוסך מעצמו, רק שלא תמיד עפ"י תורה… יש לציין שבעלי הוא אדם תקיף מאוד, לא אוהב לקבל תוכחות, גם לא ברמז ומצפה שהדברים יתנהלו בבית עפ"י ראות עיניו בלבד
הבעיה שלא תמיד הולך לפי שולחן ערוך וכשלא נוח לו מחפש לו כל מיני התרים דחוקים, או פשוט מתעלם מאיסורים.
אנו מחזיקים בבית אינטרנט פרוץ למרות שעוד מלפני שנה התחננתי אליו שנוציא אותו מהבית או נוסיף מסנן תכנים והוא לא מוכן ואף טוען שאני מציקה לו בבקשות אלו.
הדיבור שלו כולל די הרבה לשון הרע על אנשים שאני מכירה וזה מציק לי ואני לא יכולה להגיד לו כלום, ולא עזר לבקש ממנו שילמד אותי הלכות לשון הרע לדוגמא
בענייני אישות וטהרה יש דברים שאני יודעת שאסור והוא החליט שמותר וכשאני אומרת לו את זה הוא מתעצבן ועושה בלאגן
לדוגמא פעם אחת גיליתי ספק חוצץ אחרי טבילה ורציתי לשאול רב האם צריך לטבול שוב והוא התנגד, בטענות שזה סתם מחשבות טורדניות שלי וכו'
כמעט אף פעם לא מרשה לי לתת צדקה כשאני רוצה לתת יותר מכמה שקלים, או פדיון נפש (כרגע לא עובדת, בלימודים)
מתנגד לקניית ספרי תורה שאני רוצה לקנות שלא להשקפתו הבעיה שלא כ"כ ברור מה השקפתו, אפילו רב שהוא מבוטל אליו אין לו, הוא מתנגד בכל תוקף להנהגה של "עשה לך רב" וטוען שהוא יכול להחליט לעצמו עפ"י שיקול דעתו ולא צריך רב שיגיד לו מה לעשות בכל דבר.
כשאני שומעת שיעורי תורה ורוצה להתחזק וליישם הלכה למעשה הוא טוען שאני "לוקחת קיצוני מדי" או "זה לא לנו" וכדומה
הילדים עלולים להיות מושפעים מכך לרעה כשיגדלו
כיצד נכון לנהוג עמו?
והאם לאשה יש איזושהי זכות להשפיע בעניינים רוחניים בבית?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את ההתמודדות הלא קלה שלך, קשה לייעץ לך מה לעשות, זה מורכב מרובה פרטים ואנחנו גם לא מכירים די הצורך. אבל הכלל המנחה צריך להיות כזה, שכל מה שנוגע אליו באופן אישי, אין להתערב כלל, אי אפשר לחייב אותו ללמוד תורה או להוכיח אותו בענין לשון הרע כשהוא לא מעוניין לשמוע, או כל דבר אחר, אבל מה שנוגע לבית ובפרט אליך עצמך, כמו נושא הטהרה או כל שאלה הלכתית אחרת שלך, או מה שנוגע לחינוך הילדים, ודאי יש לך זכויות והוא חייב להבין את זה. תדברי איתו על כך לא בזמן ויכוח או מריבה, אלא כחלק מההתחזקות את רוצה שיהיה רב קבוע להתייעץ איתו וכדומה, מותר לך שיהיה לך דעה בבית והוא חייב לכבד את זה. כך גם בנושא החינוך, היכן ילמדו ומה יראו וישמעו, זה דבר שגם לך יש דעה בו.

תצליחי מאוד, ובזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו!