ציוד שהושאל ואבד

שאלה:

שלום ,לפני כמה שנים עשיתי קייטנה לילדים ושאלתי מהגן כלשהו צורות ליצירה ,שכחתי מהענין הזה והשנה ראיתי צורה שעליה שם הגן ורציתי להחזיר אך אני לפתע לא מוצאת את הצורה ואני לא יודעת אם יש עוד צורות שאבדו ולא החזרתי לגן.
מה צריך לעשות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מה שאת יודעת שהשאלת מהגן ולא החזרת, את חייבת לשלם. ואם לא ידוע לך על דברים נוספים – אין חיוב לשלם. אין חיוב לשלם מספק כאשר לא בטוח שאת חייבת.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן עה סעיף ט.