חשש גזל במשחק

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
שיחקתי בעבר במשחק מצויר דרך הטלפון , המשחק הוא שצריך לעשות מה שנקרא חצר וסירות וכו' ועושים את זה דרך מטבעות של המשחק , אפשר להשיג את המטבעות דרך המשחק ואפשר לרכוש אותם על ידי תשלום אמיתי, יש אופציות במשחק שאפשר להשיג את המטבעות דרך "לשדוד" את היריב או "לתקוף" לו אחד מהדברים בחצר, ודרך זה חלק מהכסף שלו עובר אליך , השאלה האם יש כאן עניין של גזל ? ואם כן איך אפשר לתקן אני לא יודע מי היו האנשים. מיותר לציין שהמשחק שלילי וכבר אינני משחק בו . בתודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אני מבין מבין ש"לשדוד" או "לתקוף" זה חלק מהמשחק וכך הוא ההנהלות של המשחק, אם כן אין זה גזל, ודינו כמשחק בקוביא ששניים מהמרים על כסף, שאין זה גזל אלא אם אין לו אומנות אחרת, אבל יש להימנע מכל משחקי הימורים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שע.