ביטול עסקה בגין סחבת ומתן שרות גרוע

שאלה:

האם מתן שירות גרוע מאוד,וסחבת לא מצויה יכולה להיות סיבה לחזרה ממקח מבלי לקבל מי שפרע?

תשובה:

שלום וברכה,

סחבת זה עילה לביטול מקח. והיינו הצד שעשה את הסחבת הוא המבטל את המקח, וממילא אין לצד השני איסור של מחוסרי אמנה או מי שפרע. לגבי מתן שרות גרוע יש לשמוע את נסיבות העניין. וכל דבר יש לדונו לגופו.

בהצלחה.

מקורות:

בנתיבות סימן קצ ס"ק ז כתב שקונה שמעכב את התשלום עד שיהיו לו מעות, המקח בטל, והמקח שבידו גזל, כיון שמכר ע"ד לקבל כסף מיד. ומכאן ניתן להוכיח גם להיפך שהמוכר לא מספק את הסחורה בזמן הראוי המקח בטל, שע"ד כן לא שילם שיגיע באיחור כ"כ גדול. והכסף שביד המוכר הרי הוא גזל.