קבוצת ווטצאפ בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום,
אני מנהל קבוצת ווצאפ (בסמארטפון) בלימודים באוניברסיטה, ורציתי לדעת האם יש בעיה עם זה שבשבת יש כאלה ששולחים הודעות. כלומר האם יש בעיה הלכתית עם זה שאני הוא זה שפתח את הקבוצה?
אין לי שליטה על כאלה שלא שומרים שבת, ומן הסתם מי שלא שומר הוא היה מחלל ונכנס לווצאפ גם בלעדיי…
תודה רבה

תשובה:

כדאי לבקש שלא ישלחו הודעות בשבת. תכתוב שכיון שיש מהקבוצה שהשבת מאוד חשובה להם, וחשוב לנו לשמור על רגשותיו של כל אחד מהחברים, מבקשים לא לשלוח בקבוצה זו הודעות בשבת. אני מניח שאם זה יכתב יפה זה ישא פירות, ועכ"פ אין לך כל חובה או אחריות מעבר לכך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סתם בשביל לדעת, במידה ואני לא עשיתי את זה. יש איזה איסור שאני עובר במידה ופתחתי קבוצה והיא פעילה בשבת בלעדיי עבור מי שלא שומר שבת? האם יש בזה משום ״לפני עיוור לא תיתן מכשול״ או שיש בזה משום חלילה מחטיא הרבים?

  2. אינני בטוח שיש בזה ממש לפני עיור, כי לא חסרות פלטפורמות, הנושא האם זה מסייע לדבר עבירה. ולמעשה קשה לומר שזה אסור , שהרי באותה מידה נאסור למכור סיר למחלל שבת שמא יבשל בו, או עט וכדומה, כאשר הדבר עצמו אינו מיועד לשימוש בשבת בדוקא סבר הגר"מ פיינשטין שאין בכך איסור.