נדרים.

שאלה:

שלום וברכה.

לצערי אני לפעמים נודר כדי להמנע מעבירה.
כמו למשל כדי להקפיד לקרוא ק"ש בזמנה. או כדי לא ליפול בצניעות.. וכו'..

רציתי לא ליפול אז אמרתי שאם אפול בתקופה מסוימת את פרוייקט השו"ת שלי אתן.

אני חושב שנפלתי. כי אמנם לא ראיתי מראות אסורות אבל רציתי גם שלא יצא לי זרע ולצערי קצת הבאתי את עצמי למצב שעלול לצאת ולבסוף יצא(אני די בטוח שזה לא נחשב בשוגג/קרי)

השאלה היא האם אולי מותר לתת(לא להשאיל. לתת!) למשהו את פרוייקט השו"ת ואם ירצה אותו אדם יוכל לתת לי אותו חזרה. או שזאת הערמה שאסורה..

ואולי בגלל שלא ברור שעברתי על הנדר. אז יש מקום להקל..

תודה רבה לרב. ??

תשובה:

קודם כל אתה עושה שטות של ממש, אסור לשחק בנדרים! תמנע את עצמך מעבירות בנושאים אחרים. בנוגע לעצם הענין, נדרי מצוה וצדקה מתירים רק מדוחק, תפנה לרב בית הכנסת שאצלו אתה חושב לעשות את התרת הנדר, ותנתח איתו האם אצלך זה נחשב הפסד מרובה שניתן להתיר מדוחק.