איזור שמחובר לכפר – עד כמה רחוק מותר לטייל בשבת?

שאלה:

שלום,
איש עשיר בשם ראובן גר מחוץ לעיר באיזור מיוחד לעשירים שכולל כמה בתים אבל באופן רשמי האיזור הזה הוא חלק מהכפר (האיזור מחובר לכפר רק בצד אחד באמצעות השביל ברוחב 5 מט') . יחד עם זאת הבית הקרוב של הכפר נמצא בריחוק של 400 מטרים מהאיזור לעשירים. משלושת צדדים אחרים של האיזור יש רק את היער.
העם מותר לראובן בשבת להכנס לכפר ולטייל לעורך הכפר ועוד לרוחק 2000 אמות מקצה הכפר, או שמותר לו ללכת רק 2000 אמות מהאיזור שלו ותו לא?
תודה רבה!

תשובה:

רק מהאיזור שלו. אני לא רואה קשר בינו לכפר מבחינה הלכתית, זה שמבחינה מוניציפאלית הם כפר אחד אין לזה משמעות.