טיפות חלב שנפלו למרק בשרי

שאלה:

מה דין מרק בשרי בסיר גדול , שנפלו לתוכו (בהיותו במקרר) טיפות בודדות של חלב. ודאי שיש בסיר הגדול יותר מפי 60 מטיפות החלב הבודדות. האם מותר באכילה? לכתחילה או דיעבד?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש שישים המאכל מותר באכילה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בהרבה מקרים כשנופל חלב בתוך המקרר הטיפות הם נראות ולא מעורבות. לכן נראה לי שקודם כל צריך לדעת אם רואים הטיפות. כי אם רואים הטיפות חייבים להסיר אותם, כי אחרת הוי בגדר אין מבטלין איסור לכתחחילה כשמחממים את הסיר.