קניות מחו"ל באינטרנט

שאלה:

בס"ד
לכבוד הרבנים, שלום רב.

שאלתי היא מתחום הקניות מחו"ל באינטרנט, לשם הבנה מדוייקת של השאלה אתן הקדמה והסבר על העניין.
ישנם שלושה צדדים בסיפור:
צד א' – המוכר. צד ב' – האתר המתווך. צד ג' – הקונה.
הקונה נכנס לאתר המתווך מזמין את המוצר שברצונו לרכוש, מבצע את העסקה והמוצר נשלח אליו.
האתר המתווך, מגדיר פרק זמן מסויים שבו כמעט בוודאות המוצר כבר אמור להיות אצל הקונה. זמן זה נועד להיות סוג של "רשת ביטחון" עבור הקונה במידה והמוצר לא הגיע אליו או שהגיע פגום וכדו' אז הקונה יוכל לפתוח תלונה ולקבל את כספו בחזרה.
(יש לציין, שחלק מהאתרים מצהירים שאם המוצר לא הגיע בתוך הזמן הנתון אז הקונה מקבל החזר כספי ישירות על המוצר).
שאלתי היא, מה קורה במקרה שאכן נקבע זמן מסויים (נגיד 60 יום) שבו המוצר כבר אמור להגיע לקונה, אבל עבר הזמן והמוצר לא הגיע. בתור קונה, אני מקבל החזר כספי מהאתר המתווך. כפי שציינתי, האתר רוצה אמינות ולא שחלילה ייראה שהוא עוקץ את הלקוחות שלו ולא מספק את המוצר. מה שגורם לקונים לראות שהאתר אמין ואפשר לסמוך עליו. אבל מה קורה כאשר החבילה מגיעה ועבר די זמן מהזמן המוגדר של העסקה (נגיד אחרי 90 יום), מה הדין במקרה כזה?

א. האם עליי להחזיר את הכסף על המוצר? (אציין שמבחינת חוקי האתר מוצר שלא הגיע בתוך הזמן הכסף מוחזר לקונה ולא מצויין מה לעשות אם המוצר הגיע אחרי הזמן הנקוב).

ב. אציין גם שהמוכרים והאתר אינם בבעלות יהודית.

ג. מה קורה אם החנות של המוכר נסגרה ואין למי לשלם? (האתר מקבל אחוזים מהמכירה אבל את רוב הכסף מקבל המוכר).

ד. במידה והקונה רוצה להחזיר את הכסף, אין דרך לכך מלבד לבצע קנייה חוזרת של המוצר ואז לאשר מיד את הגעתו אליך ואז המוכר מקבל את הכסף.

ה. האם עפ"י הנ"ל, שייך כאן חילול ה' אם המוצר הגיע אחרי זמן וההחזר הכספי התקבל?

ו. מה הדין על קניות עבר שהמוצר הגיע אחרי הרבה זמן, הכסף הוחזר וכעת הלקוח רוצה לשלם אבל אין למי, מה לעשות?

עד כאן שאלותיי, אשמח לתשובתכם ואם אפשר גם הפנייה למקורות. תודה רבה ויישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

ראה מה שכתבתי כאן.

בהצלחה.