תליה במכה בז' נקיים

שאלה:

אשה שבאחד מימי ספירת ז' נקיים לאחר זמן רב מתחילת טומאתה, ראתה דם ואחות בודקת מוסמכת אומרת שהיא רואה פצע שבשפשוף קל מדמם דימום קל בינוני, ושההפרשה שבצואר הרחם עם דם, אולם הפרשת הרחם נקיה, האם תולה במכתה או שכיון שאין לה חזקת טהרה אינה תולה במכה.

תשובה:

בודאי תולה במכתה, בשביל זה יש אחיות טהרה לימי שבעה נקיים, זה בדיוק מה שהן בודקות. יש שסברו שלא תולים במכה בשלושה ימים ראשונים של הנקיים, למעשה המנהג להקל כשיש מכה שודאי מוציאה דם גם לדעת המחמירים, ראה רמ"א וש"ך בסי' קצו.