טבילה בלי בדיקות

שאלה:

אשה שבדיקות פנימיות עושות לה דימום החליטה לספור שבעה נקיים ללא הפסק וללא שום בדיקות, והלכה למקווה, והיה אישות, האם חייבים כרת?

תשובה:

אם האמת היא שהיתה נקייה אין כאן כרת, אבל את זה היא לא יכולה לדעת… כמו כן היא בהחלט עברה איסור גמור ואין להם כל היתר לחיות יחד כטהורים בסיטואציה כזו. צריך ללמד אותה שני דברים: א. אחת שיש לה עור כה רגיש תעשה בדיקות רק הפסק, ראשון ושביעי, ולא תעשה מוך דחוק, ב. יש מה לעשות! עור רגיש כזה זו תופעה רפואית הניתנת לטיפול, כדאי להתייעץ עם אחות טהרה.