ברכה על שתייה ששותה כל הזמן תוך כדי הלימוד

שאלה:

יש לי בקבוק שאני שותה ממנו כל היום ובירכתי עליו בבוקר אני צריך לחזור לברך עליי כל הזמן

תשובה:

שלום רב

לדעת רוב הפוסקים אין חיוב לברך שנית, כיון שהיה דעתו מתחילה לאכול ולשתות עוד. אולם, יש שסוברים, שכיון שכבר עבר שיעור עיכול [בשתייה השיעור הוא חצי שעה לכל היותר, שלא כמו באכילה שהשיעור הוא 72 דקות], הברכה בטלה מכאן ולהבא ויש לברך שנית, אולם העיקר להלכה כדעה הראשונה. הבעיה במנהג זה, הוא שמפסידים ברכה אחרונה על השתיה הראשונה, שהרי מה שתברך בסוף הלימוד לא עולה למה ששתית בתחילה ועבר ממנו כבר שיעור עיכול, לכן המנהג הטוב יותר הוא לשתות ולברך ברכה אחרונה מיד, ואחר כך כשרוצים לשתות עוד לברך שוב.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו על כך כאן.