תפילה לצד ירושלים

שאלה:

בית כנסת שארון הקודש ממוקם בצד דרום האם תפילת העמידה צריכה להיות לכוון הארון או לכוון מזרח.

תשובה:

התפילה אינה כיוון ארון הקודש, גם לא לצד מזרח! אלא לכיוון ירושלים, ובירושלים עצמה לכיוון מקום המקדש. אינני יודע מהיכן אתם בארץ, אנחנו בצפון מזרח ירושלים מתפללים לדרום, אנשי גילה ותלפיות מתפללים לצפון, אנשי מערב העיר מתפללים למזרח וכן על זה הדרך – תפילת שמונה עשרה לכיוון ירושלים – מקום המקדש. המנהג הוא להשתדל מאוד שארון הקודש יהיה גם הוא בכיוון התפילה.